onsdag den 25. maj 2016

bål mad

Spiselige planter m. Ida.

Blæretang er en brunalge den har grønkorn nedenunder. den har til knækbrød, chips
Blæretang skal være frisk, brug friske skud.

Løgkarse, skvulper (frøstand) familie.
Døvnælder: lave te. Ligge i en tallerken med sten på og vand, så rejser de sig. Bruge blade til suppe.

Skovmærke, kransestillede blomst, dufter af kardemomme. Tørret bruges til krydderi i boller.
Tjørn, blomst til te.
Bellis blomst til salat.
Mælkebøtte: sirup

vi var i skoven og fandt spiselige planter.

Bål mad:


  • Sydegrube. Rabarber blade, Kylling, hvidløg, løgkarse, 2 timer i jorden. (bladene blev meget møre og gik i stykker, kyllingen blev ikke nok, da der ikke var varme nok. Så et kæmpe bål, så der er meget høj varme.)
  • Tærte. M. Brændende, skvadderkål, kartofler, parmesan i støbejerns gryde.
  • Suppe m. Blæretang. fløde, løgkarse, brændenælder. Balle fra osten og fløde.
  • Femkornblanding, tang, olie, knækbrød.
  • Boller i støbejerns gryde.
  • Rasbarbertærte. I støbejerns gryde.
  • Mælkebøtte marmelade. mælkebøtter, citron, vand og sukker.
  • Ost. Kærnemælk, varmes til 40 grader. Køles, vallen hældes fra fløde i og urter (skovmærke, blomst og blad, døvnælde blomster, tørret løgkarse m. salt).
  • Pesto: Hvidløg solsikkekerner, olie, parmesan, skvadderkål.


Billedgalleri:






kylling i sydegrube.
græstørv over.
Jeg vil lave en sydegrube her hjemme. sen skal være lidt større og en blanding af store og små sten.
husk aldrig flint, de splinter og springer, vil nødig rammes i øjet. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar